Klimppivelli

Tässä on yksi mahdollinen tapa tehdä klimppivelliä. Näitä reseptejä on varmaan muitakin. Hyvää ruokahalua!

Ainekset

3/4 kg luista naudanlihaa
3 litraa vettä
suolaa maun mukaan
10 maustepippuria
pieni sipuli
1 porkkana
1 litra perunalohkoja

Limpit:
1,5 dl lihan keitinlientä
1 muna vehnäjauhoja
puoli teelusikkaa suolaa

Valmistus

Laita paloiteltu liha suolalla maustettuun kylmään veteen liedelle. Keiton kiehahtaessa kuori pois vaahto. Lisää pippurit, sipuli ja viipaloitu porkkana. Anna keiton kiehahtaa hiljalleen, kunnes liha on kypsää. Ota lientä jäähtymään limppitaikinaksi. Lisää perunalohkot ja anna keiton kiehua edelleen.

Sekoita jäähtyneeseen liemitilkkaan muna, vehnäjauhoja ja hiven suolaa. Nostele puuromaisesta seoksesta lusikalla kokkareita kiehuvaan keittoon. Limpit ovat kypsiä, kun ne nousevat pinnalle ja keitto on valmis.

Pääsivulle


© Antti J. Rinne